7 program

Rendezés

Tűzvarázs bérlet I. 2018. szeptember 24. HÉTFŐ 19:00 Művészetek Háza Hangversenyterem Richard Wagner: A bolygó hollandi – nyitány Henryk Wieniawski: II. (d-moll) hegedűverseny, Op. 22 Jean Sibelius: II. (D-dúr) szimfónia, Op. 43 Miskolci Szimfonikus Zenekar Hegedű: Oláh Vilmos Vezényel: Dobszay Péter

‘KomPozíció összművészeti estek a Színészmúzeumban’ sorozatunk második évada indul 2018. szeptember 25-én. Ezúttal a rozsdavörös szín lesz, melyet körbejárunk különböző művészeti és közéleti témákban!

Volt egyszer egy pap, évszázadokkal ezelőtt. Nem érdekelte a pompa és a csillogás, karrier – csak az árva gyerekek nevelése és a jó keresése. Ám amióta világ a világ, az ilyen embernek meggyűlik a baja az Ördöggel… Volt egyszer egy olasz film, évtizedekkel ezelőtt, amely közismertté tette ennek a papnak a történetét.

A zenés darabot a 90-es évek ikonikus filmvígjátéka ihlette, amit először a Broadway-n a film főszereplője Whoopi Goldberg mutatott be. A musical zenéjét a 8 Oscar-díjas zeneszerző Alan Menken jegyzi, aki többek között a Szépség és a szörnyeteg, az Aladdin, a Kis hableány és a Notre Dame-i toronyőr alkotója.

Háromszék Táncegyüttes Sepsiszentgyörgy Mesejáték Benedek Elek meséje nyomán Ember vagy fiam, Gyurka! Most már látom, hogy nem csak csikósnak vagy ügyes, de vitéznek is vitéz vagy. A tréfás történet eleven, emberi hangon mesél arról a nehéz de szükséges emberi állapotról, mely a társadalomba való beilleszkedést, a minden körülmények között való helytállást jelenti.

A Quimby idén már játszott szimfonikus zenekarral, cirkuszi artistákkal, láthattuk dalaikat képként, most pedig az őrületes fesztiválszezon után a nagyszínpadokról a meghittebb terekbe költözik és ősztől ismét egyik kedvenc játszóterén, a színházakban adja át magát az önfeledt muzsikálásnak.

Michael Cooney: Nicsak, ki lakik itt? (bohózat két felvonásban) A főbb szerepekben Gesztesi Károly, Beleznay Endre, Száraz Dénes, Kiss Ramóna, Bánfalvy Ágnes.