7 program

Rendezés

Dr. Kriza Ákos Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere meghívja Önt és kedves Partnerét a magyar kultúra napja alkalmából WASS ALBERT: SZERELMEM, ERDÉLY – Rékasi Károly önálló estjére.

Az író saját szavaiból színpadra állította: Bereményi Géza és Mácsai Pál Munkatárs: Fenyvesi Katalin Mi lenne, hogyha Örkény István ismét megjelenne, egy színészben, egy színházban, egy este, leülne, venne egy lélegzetet, beszélni kezdene, elmesélné a saját szavaival az életét, vagy ami hirtelen az eszébe jut, azután megint eltűnne. Ezen az estén a színész az író bőrébe bújik.

Django Reinhardt születésének 109. évfordulóját a Miskolci Dixieland Band meghívására a Miskolci Nemzeti Színház Játékszínében ünnepeljük, a szokásos Dixie Klub keretein belül, amit klasszikus manouche muzsikákkal és együttzenéléssel teszünk izgalmassá.

Adrian Mole vészesen közeledik a felnőttkor küszöbéhez. Körülötte egy problémás család, és egy felfordult világ. Pandora, az iskola legjobb nője, talán kapaszkodót jelenthetne számára. Adrian naplója a fiú minden kínszenvedését hűen dokumentálja. A világsikerű könyvsorozatból készült ősbemutató egyszerre derűs és fájdalmas, szórakoztató és elgondolkodtató történet: vajon a kamaszok, vagy a felnőttek világa érthetetlenebb? Vajon a felnőttek tényleg felnőttek-e? Vagy sokszor kamaszabbak a kamaszoknál…

ubileumi, negyvenedik versenyünkön Simon Márton lesz a vendégünk, aki felolvas a Rókák esküvőjéből és kérdezni is fogjuk róla egy keveset . A beszélgetés után egy körös, nem tematikus verseny következik. Lehetőleg minenki olyan szöveggel versenyezzen, ami még nem hangzott el a Slam Poetry Miskolc színpadán!

Vígjáték két részben Szerelmi háromszögek, nercbundák, hiányos öltözetű hölgyek, ablakon kirepülő ruhadarabok, totális téboly. Mindez London legelegánsabb szőrmeszalonjában, kizárólag a felhőtlen szórakoztatás érdekében!

Tudta ön, hogy a jelen a jövő múltja és a múlt jövője? Vegyük pl., a Mintha elvágták volna című előadást! Amikor ön a jegyét megvette rá, akkor az a jelen volt, az előadás viszont a jövőben zajlott majd. Amikor az elkövetkezendő jelenben az előadást nézi, a jegyvétel lesz a múlt, az előadás utáni rész pedig a jövő.