Borok, gasztronómiai különlegességek és hazai sztárfellépők a VII. Avasi Borangoláson

[vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”1459″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]A rendezvény immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre. A három napon át tartó fesztivál ideje alatt az utcák megtelnek helyi és vendég borászokkal az ország neves borvidékeiről, a kulináris élményeket neves gasztroműhelyek biztosítják, a jó hangulathoz a muzsikaszóról az utcazenészek mellett hazai sztárfellépők is gondoskodnak. Több, mint 40 helyszínen, 60 borászat, 20 gasztropont, 6 nagykoncert, 30 utcazenész és 70 program közül választhatnak az érdeklődők.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]A VII. Avasi Borangolás idén több kísérő rendezvénnyel is színesedik. A Termelői nap a Technika Házánál kerül megrendezésre, ami egyben az egyik kiinduló pontja is a fesztiválnak, a Civil Nap, ami a helyi civil szervezetek bemutatkozási lehetősége, az Erzsébet téren várja az érdeklődőket a szombati napon. A fesztivál helyet ad irodalmi estnek és színházi előadásnak is a Grund Pinceszínház jóvoltából és nagy érdeklődés előzi meg Dr. Csernus Imre és Aranyosi Péter pódiumbeszélgetését, akik könnyed stílusban osztják meg a hedonizmusról, borról, kávéról formált véleményüket.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”1462″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”1463″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]A fesztivál első napján, csütörtökön egy különleges akusztikus koncert, a népdalokat mai stílusirányzatokban feldolgozó Kiss Kata Zenekar előadása lesz hallható az Avasi Református templomban, a Palóczy Emlékműnél Avasi Borest, a Bortanyán pedig Bükki Borok bemutatója lesz. A Református templom másik különleges eseménye Janicsák Veca péntek esti koncertje.

A tavaly új helyszínként debütáló Avasi kilátó melletti ligetben a street food különlegességeket 8 beguruló büfékocsi biztosítja a Food Truck Konvoj jóvoltából. A finom falatok mellett természetesen széles bor- és pálinka kínálat és a Zip’s sörkülönlegességei is várják a piknikezni vágyókat, este pedig beindulnak a nagykoncertek, a pénteki sztárfellépő a Margaret Island, szombaton pedig a Compact Disco és a Quimby.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Az Avasi Borangolás a fesztiválpohár megvásárlása mellett továbbra is ingyenesen látogatható, de az Avasi Református templomban és az Avasi kilátónál tartandó koncertek belépőjeggyel vagy bérlettel lesznek megtekinthetők. Jegyek elővételben a miskolci TourInform irodában és online is megvásárolhatók a www.borangolas.hu vagy a www.jegy.hu oldalon keresztül. A Borangolás idején jegyek a fesztivál különböző állomásain felállított infopontokon lesznek elérhetők.

A szervezők által kínált színes programokról érdemes előzetesen is tájékozódni a rendezvény honlapján és Facebook oldalán, hogy mindenki az érdeklődésének megfelelő programokon és kóstolókon tudjon részt venni.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”1469″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”1460″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]https://www.facebook.com/avasiborangolas/
http://www.borangolas.hu/

További információ:
Tihanyi Bernadett
szervező
info@miskolciborbaratok.hu
+36 30 899 2000[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row]