9 program

Rendezés

Szent Hedvig Nagy Lajos király legkisebb leánya volt, aki apja halála után a lengyel trónt örökölte. Már életében szentként tisztelték, mivel sokat tett a litvánok keresztény hitre térítéséért. Ő maga az üdvöt és a kegyelmet hangsúlyozta, férje Jagelló Ulászló erőszakos módszereivel szemben. 2014-ben a Diósgyőri vár kápolnáját Szent Hedvig tiszteletére szentelték fel. Ezen a napon rá emlékezünk. Programok: – 10:00 Mise – Lovagterem – 11:50 Megemlékezés a nándorfehérvári diadalról majd ágyúlövés – Ágyúállás – 11:15 dr. Lovász Emese régész előadása Szent Hedvig életéről – Lovagterem – 13:15 A Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend bemutatója – Felső várudvar – 15:15 A Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend bemutatója – Felső várudvar

Fordulatos, meglepetésekkel teli történelmi előadás és látványos küzdelmek várnak a nézőkre. A Lovagi Tornák Terét hagyományőrző csapatok népesítik be, akik izgalmas párviadalokban mérik össze erejüket. A program nemcsak a lovagokról szól, akik a királyné kegyeiért harcolnak, hiszen a Forgatagon is helyet kapnak a középkori táncok, vásári komédiák, udvari zenekarok és a Diósgyőri vár történetét idéző jelenetek.

Álom esküvő. Nagyon örülünk, hogy az esküvőtöket elkezdtétek szervezni! Hiszen a legfontosabb nap az életünk során a Nagy Nap, amikor ki mondjátok a boldogító igent! Esküvői tanácsadásunk minden esetben ezekre a szolgáltatásokra és kérdésekre vannak kiépítve, hisz mi minden alkalommal megpróbáljuk felmérni a vendégeink igényeit. Egy esküvő megrendezése nagyon sok felelősséget és szervezési munkát igényel, olykor a menyasszonyok saját maguk próbálnak mindent a kezükben tartani, ami nagy kihívás a legtöbb embernek.

zeneszerző: Szikora Róbert szöveg: Szikora Róbert – Valla Attila Ternovszky Béla és Nepp József nagysikerű rajzfilmje alapján Leírás: A Ternovszky Bélaáltal rendezett Macskafogó igazi kultuszfilm, minden idők egyik legsikeresebb magyar rajzfilmje,– Szikora Róbert és Valla Attila szerzőpáros keze alatt – musical formájában éledt újjá. Varázslatos dalok könnyfakasztó humorral fűszerezve, akciódús történetben tárják elő a kultikus szereplők (Mr. Tájföl, Safranek, Lusta Dick) és új partnereik kalandjait. Az 1986-ban készült rajzfilm a macskák és az egerek közötti gengszterháborút mutatja be.

Augusztus 15-én 20 órakor (esőnap: aug. 16.) ALL STARS: Kiss Ádám, Beliczai Balázs és Kőhalmi Zoltán Miskolcon, a Lovagi Tornák Terén! Vendég: Elek Péter

Több programmal várják Önöket a Szent István téren felállított nagy színpadon és a Városháza és a Megyeháza között felállított kis színpadon.

Életem fő műve én magam vagyok? Az önmegvalósítás három dimenziójáról, valamint életünk ide kapcsolódó dilemmáiról hallhatunk Pál Ferenc római katolikus pap és mentálhigiénés szakember előadásában.

Szakember hiány, munkaerő probléma? – Találd meg új munkatársaidat velünk! Céged bővítését tervezed? Nehezen találod a megfelelően képzett szakembert? Új munkatársat keresel? Szakemberek képzésével, átképzésével foglalkozol? Akkor Neked is ott a helyed az Észak Állásbörzén! Szeptember 26-án a Miskolci Egyetem Díszaulájában, az előző évben megszokott munkát keresők sokaságával várják mindazon cégeket, akiknek munkaerőre, képzett szakemberre van szüksége. Ne habozz, találd meg velünk a legmegfelelőbb munkatársakat minden pozícióra, egy nap alatt! Kiállító helyek már elérhetők, érdeklődni az allasborze@eszak.hu e-mail címen lehet. További részletekért kattints az alábbi linkre: https://boon.hu/karrier/allasborze-az-eszakkal-3704543/ Álláskeresők, új szakmai fejlődési lehetőségen, karrierváltáson gondolkodók, ti is mentsétek a dátumot, hogy biztosan megadjátok magatoknak az esélyt az álomállás megtalálására.

A perinatális pszichológia egyik legnevesebb hazai szakembere, Orosz Katalin, aki a várandósság és a szülés-születés lélektani hatásait kutatja. Munkája során számos alapvetően fontos és megdöbbentő következtetésre jutott, amelyeket úgy a várandós anyáknak, a gyakorló szülőknek, mint a saját életproblémáik hátterét megfejteni kívánó felnőtteknek érdemes megismerniük. Az újszülött élete nem tiszta lappal indul. Mire a kisbabát születése után először megöleljük, magzatként számos olyan élményt szerzett, melyek tapasztalattá sűrűsödve befolyásolják sorsa további alakulását. Neurobiológiai kutatások eredményei igazolják, hogy az emberi működést az egész életre kihatóan formálja az anyaméhben töltött időszak: egészségi állapotunk, magatartásunk, reakcióink gyökereit a magzatot érő hatások „programozzák”.