[vc_row][vc_column][vc_column_text]A Történelmi Avas Miskolc belvárosában, Európában egyedülálló módon a város szívéhez közel, helyezkedik el. Az Avas hegy északi oldalában több mint 900 pince és borház található. Ezek kora nem ritkán 300–400 éves.

A pinceüregek lépcsőzetesen, egymás fölé emelkedő sorokban készültek, és egymástól 6-7 méter távolságban, párhuzamosan haladnak a hegy belseje felé. A legtöbb pince 10-20 méter hosszú, de akadnak közöttük 50-100 méteres, vagy annál hosszabbak is.

Az Avasi Pincesor a város történelmi borkultúrájának állít emléket, melynek a 1880-as filoxérajárvány következtében ért véget.

Forrás: Avasi Borút Egyesület[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”1343,1344,1345,1346″][/vc_column][/vc_row]

1 program

Rendezés

Kilencedik alkalommal kelti életre a miskolci történelmi avasi pincesort az ország legkülönlegesebb adottságú borgasztronómiai fesztiválja, az Avasi Borangolás. A Miskolc belvárosában, a sétáló utcától pár perc járásra található Avas hegyoldal patinás pincesorai és hangulatos utcái ismét kiváló helyszíne lesz baráti összejöveteleknek, minőségi bor- és gasztronómiai élmények megélésének és a történelmi avasi pincesorok helyi értékei felfedezésének. A különleges helyszíneken számos műfaj felvonultatása mind a zenei, mind a kiegészítő programokat illetően több napos szórakozást biztosít majd fiataloknak, felnőtteknek és családosoknak egyaránt.