A Történelmi Avas Miskolc belvárosában, Európában egyedülálló módon a város szívéhez közel, helyezkedik el. Az Avas hegy északi oldalában több mint 900 pince és borház található. Ezek kora nem ritkán 300–400 éves.

A pinceüregek lépcsőzetesen, egymás fölé emelkedő sorokban készültek, és egymástól 6-7 méter távolságban, párhuzamosan haladnak a hegy belseje felé. A legtöbb pince 10-20 méter hosszú, de akadnak közöttük 50-100 méteres, vagy annál hosszabbak is.

Az Avasi Pincesor a város történelmi borkultúrájának állít emléket, melynek a 1880-as filoxérajárvány következtében ért véget.

Forrás: Avasi Borút Egyesület

1 program

Rendezés

THE BLACKBIRDS Abbey Road 50 – Live BEATLES Show Tisztelgés az 50 éves ABBEY ROAD nagylemez előtt A 15 éves THE BLACKBIRDS az 50 éves ABBEY ROAD nagylemez előtt tiszteleg a 2019-es évben. A Beatles talán leghíresebb nagylemezének dalai mellett a többi örökzöld Beatles sláger és Rock And Roll dal is helyet kap a műsorban, hiszen jól megfér egymás mellett az ‘A Hard Day’s Night’ a ‘Help!’ a ‘Come Together’ és a ‘Here Comes The Sun’ is. A Show alatt előkerül néhány olyan hangszer is, melyet eddig nem láthattunk THE BLACKBIRDS koncerteken.