[vc_row][vc_column][vc_column_text]VII. AVASI BORANGOLÁS A MISKOLCI TÖRTÉNELMI AVASON
2018. május 17-19.
A Miskolc város napja ünnepséghez kapcsolódó bor- és gasztronómiai fesztivál immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre az Európában egyedülálló, a város szívében található pincesoron és az Avasi kilátónál.
Az ország egyik legkülönlegesebb adottságú fesztiválján, a tradicionális miskolci pincekultúra hagyományainak újjáélesztését célzó Avasi Borangolás 3 napján feléled az egész avasi pinceoldal. A borangolókat nagykoncerteken és a hegyoldal számos pincéjénél különböző stílust (népi, jazz és világzene) képviselő zenekarok és utcazenészek várják. A borokról a helyi gazdákon kívül Magyarország jelentős borvidékeiről meghívott több mint 70 borászat gondoskodik. Az ételeket a város neves vendéglői és a Food Truck Show tagjai tálalják az Avas több pontján és az Avas tetőn, a kilátó mellett kialakított Gasztroplaccon.
Az Avasi Református templomban csütörtökön Kiss Kata Zenekara, pénteken pedig Janicsák Veca koncertje várja a látogatókat, az Avasi kilátónál felállított nagyszínpadon pedig esténként 3-3 közkedvelt hazai zenekar nagykoncertjei lesznek hallhatók. A pénteki napon fellép a Ham Ko Ham, a Margaret Island, az Ildi Rider, szombaton pedig a Compact Disco, az Áll-A-Tok zenekar és 4 év után először ismét hallhatja a miskolci fesztivál közönség a Quimby zenekart.

A Borangolás a fesztiválpohár megvásárlása mellett továbbra is ingyenes, de az Avasi Református templomban és az Avasi kilátónál tartandó koncertek csak belépőjeggyel vagy bérlettel lesznek látogathatók.
16 év alatt a rendezvény csak szülői kísérettel látogatható.
10 éven aluli gyermekeknek a belépés ingyenes.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”1348,1349,1350,1351″][/vc_column][/vc_row]

Programhelyszín